деца и родители

Влијанието на екраните врз развојот на децата: Првите две години се најкритични

Детето кое во голема мера е изложено на виртуелниот свет од екраните има помалку време за играње, вежбање и интеракција со пријателите и семејството во реалниот живот.
Read more

Шест суптилни знаци кои покажуваат дека сте строг родител

Кога станува збор за родителството, многу се важни редот и дисциплината. Рутината и едукацијата на децата се некои од начините да се постигне тоа.
Read more

Ако се расправате пред децата, ова се можните последици

Без разлика која возраст е детето, кога неговите родители се караат пред него, тоа го растажува.
Read more

Петте најчести погрешни митови за децата-единци

Децата кои се без брат или сестра најчесто се етикетирани како вообразени, себични и разгалени, како целиот свет да се врти околу нив, но тоа не е вистина.
Read more

Зошто не треба да го терате детето да изеде сè од чинијата?

Родителите често грешат кога станува збор за исхраната на децата. Честопати од децата се очекува да изедат сè што им е сервирано, а тоа не е баш добро.
Read more

Зошто децата до четиригодишна возраст не треба да јадат пуканки?

Пуканките се омилена ужинка за децата и возрасните, а нивната крцкава текстура и можноста да им се додадат различни вкусови ги прават совршен избор за скоро секоја пригода.
Read more

Како да ја развиете читачката способност кај децата?

Многу родители се борат со тоа како да ги наведат децата што повеќе да читаат, а со тоа и да ја развијат читачката писменост, која се дефинира како способност за разбирање на пишани текстови за развивање лични це
Read more

Што родителите никако не смеат да изговорат еден за друг пред децата?

Децата гледаат и слушаат многу повеќе од тоа што родителите понекогаш се свесни.
Read more
реклама

Кои се најголемите опасности од гледање порно филмови?

Read more

Како точно се пресметува возраста на кучињата во човечки години?

Read more

Што е поздраво - свинска маст или масло?

Read more

Кое е вашето идеално место за секс според хороскопот?

Read more