диносауруси

Најголемиот скелет од трицератопс се ​​продаде за 6,6 милиони евра

Најголемиот познат скелет од трицератопс беше продаден на аукција за вртоглава сума.
Read more
play_arrow

Каква била Земјата пред ерата на диносаурусите?

Денес секое ќоше на планетата Земја изобилува со некаква форма на живот. Од двата пола до екваторот, од длабоките темни пештери до високата хемисфера, од тропските прашуми до вулканите - живот се наоѓа насекаде, најмалку во примитивна форма.
Read more

Претставен најкомплетниот фосил на диносаурус некогаш пронајден

Фосилот бил пронајден благодарение на полициска акција при која меѓу запленетите предмети од нелегална трговија во Бразил бил и овој неверојатен фосил.
Read more

Скоро половина од Американците веруваат дека диносаурусите сè уште постојат

Ново истражување покажа дека многу возрасни Американци сè уште веруваат дека диносаурусите шетаат по Земјата и се скриени во некој оддалечен дел од светот.
Read more
play_arrow

Кој владеел на Земјата пред диносаурусите?

Диносаурусите владееле со нашата планета милиони години, но тие не биле првите станари. Тогаш кој живеел пред нив?
Read more
play_arrow

Како би изгледале денешните животни доколку би биле диносауруси?

Пред милиони години нашата планета биле населена од животни многу различни од овие денес.
Read more
play_arrow

Што се случило 10 минути откако диносаурусите изумреле?

Read more
play_arrow

Пуштена патеката на диносаурусите за џогинг и велосипедизам

Љубителите на џогингот и велосипедистите во Сингапур сега имаат уникатна можност за својата спортска активност да ја прават во присуство на диносауруси.
Read more
filter

Во Мексико пронајдени коски на 200 мамути стари 15.000 години

При градежни работи кај Санта Лусија, град којшто се наоѓа на 50 километри од престолнината Мексико Сити, најдени се остатоци од 200 мамути постари од 15.000 години.
Read more
play_arrow

Огромен скелет од Т-Рекс се продава на аукција

Британската аукциска куќа Christie's планира да го стави на продажба еден од најголемите скелети на диносаурус на светот, оној на тираносаурус.
Read more
реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more