екрани

Како правилно се чистат екраните?

Помодерните телевизори и уреди кои имаат LCD или OLED екрани бараат малку поинакво одржување од постарите модели на телевизори.
Read more

Новите екрани на допир ќе ги направат лаптопите уште потенки

По паметните телефони, OCTA екраните доаѓаат и на преносните компјутери.
Read more

AMOLED или IPS LCD: Која е разликата и кој екран е подобар?

AMOLED и IPS LCD екраните се двете најпопуларни технологии на пазарот. За нивните предности и недостатоци има многу дискусии.
Read more

Како времето минато пред екрани влијае врз здравјето на тинејџерите?

Ново истражување извршено на Универзитетот во Квинсленд ги доведе до врска менталното здравје на тинејџерите и времето коешто го минуваат пред екрани (на мобилен телефон, таблет, лапотоп).
Read more
реклама

Летување во Југославија: Сиромашни, ама среќни

Read more

Колапс на системот ширум светот: Погодени банки, медиуми и компании, приземјени авиони

Read more

Фармацевт објасни кои лекови никогаш не треба да се земаат заедно

Read more

Чистка во Грција: Панично се собираат чадори и маси од плажите

Read more