електричен камион

По Tesla, и Nikola пристигна во Европа

NIKOLA Corporation ги претставува европските верзии на своите производи.
Read more
filter

Volvo Trucks започнува масовно производство на електрични камиони

Компанијата Volvo Trucks започнува со сериско производство на тешки електрични камиони од 44 тони, како прв производител на камиони во светот кој се впушти во овој потфат.
Read more
filter

Нови фотографии од електричниот камион на Tesla открија промени во дизајнот

Иако е најавен уште во 2017 година, сè уште се чека за испорака на новиот електричен камион на Tesla. Сега се објавени нови фотографии кои откриваат промени од првобитниот дизајн.
Read more

Електричниот камион Tesla Semi ќе стигне до своите први клиенти на крајот на годинава

Основачот и извршен директор на Tesla Motors, Илон Маск, потврди дека испораките на електричниот камион Tesla Semi ќе започнат на крајот на оваа година.
Read more

Volvo Trucks е лидер на пазарот за електрични камиони во Европа

Новата статистика покажува дека со пазарен удел од 42%, Volvo Trucks е лидер на пазарот за тешки, целосно електрични камиони во Европа во 2021 година.
Read more
play_arrow

Првиот креш тест на електричниот Scania камион

Scania објави интересна снимка од првиот креш тест на нивниот електричен камион. Во фокусот е поставен на квалитетот на заштитата на батериите во случај на директен судир.
Read more

Маск му порача на Гејтс: Не знаеш ништо за електричните камиони

Елон Маск не можеше да го премолчи коментарот на Бил Гејтс кој смета дека електричните возила не се предвидени за долги патувања поради преголемите и претешки батерии и на Twitter му порача дека не знае ништо за електричните камиони.
Read more
реклама

Приватните превозници во петок ќе го блокираат Скопје со 200 автобуси

Read more

Пет застрашувачки пророштва на Баба Ванѓа за 2023 година

Read more

Дали беше паметно да оживееме древни вируси од сибирскиот вечен мраз?

Read more

Како киселата зелка го чува имунитетот?

Read more