фрижидер

play_arrow

Која е идеалната температура за храната да трае долго во вашиот фрижидер?

Ако храната ви се расипува побрзо од вообичаено, причината може да биде несоодветна температура во фрижидерот и замрзнувачот - за првиот се препорачува 4°C или пониска, додека идеалната температура за замрзнување
Read more

Дали украсните магнети може да влијаат на фрижидерот?

Кога луѓето одат на патувања, особено во странство, многумина милувата да си купат магнет за на фрижидер за спомен од местото кое што го посетиле.
Read more

Реклама за фрижидер од 50-тите е хит на TikTok

Реклама за фрижидер од 50-тите години на минатиот век стана доста популарна на TikTok, при што корисниците се одушевени од распоредот на полиците што овозможуваат максимална организација.
Read more

Млеко и јогурт во фрижидер - грешка која многумина ја прават

Млекото и јогуртот се намирници кои се најзастапени во нашите домови, но и оние кои често се фрлаат со оглед на нивниот краток рок на траење и лесното расипување, кое во случај на неоптимално чување на крајот доведува до оштетување на прои
Read more

Со сунѓери во фрижидер до подолго свежо овошје

Ако чувате овошје во фрижидер, а не го јадете често, нормално дека ќе скапе. Со едноставен трик може да го одложите овој процес.
Read more
реклама

Едно овошје е број еден за намалување на крвниот притисок

Read more

Решението за лошиот здив од лукот стои во фрижидерот

Read more

Зошто археолозите стравуваат да ја отворат гробницата на првиот кинески император?

Read more

Апасиев: Убиецот на Ибе Паликуќа сега има улица во Скопје

Read more