fun with flags

play_arrow

Fun with Flags со Фримпонг од Леверкузен

Баер од Леверкузен растура во Бундеслигата, но неговите играчи не растураат во вексилологија. Познавањето на знамињата на државите од светот се покажа како многу слаба точка кај Џереми Фримпонг и Нејтан Тела.
Read more
filter

Кајгана fun with flags: Епизода 8 - знамиња што немаат црвено, зелено или бело

Од сите независни држави во светот, само 6 имаат знаме кое нема ниту една од најзастапените бои - црвена, зелена или бела.
Read more

Кајгана fun with flags: Епизода 7 - зошто се бојкотира виолетовата боја?

И да не сте љубител на знамиња, сигурно некогаш сте приметиле дека виолетовата боја ја нема на ниту едно знаме. Ајде да видиме зошто е тоа така.
Read more

Кајгана fun with flags: Епизода 6 - многубојни знамиња

Read more
filter

Кајгана fun with flags: Епизода 5 - необичните знамиња на руските градови

Освен државите, свои знамиња имаат и градовите. Бројот на знамиња на градови на планетава е огромен, но дефинитивно едни од најоригиналните и најинтересните се оние на неколку руски градови.
Read more
filter

Кајгана fun with flags: Епизода 4 - кога синот на претседателот црта знаме

Дали сте знаете дека во светов постои држава која користи знаме нацртано од син на претседател? Згора на тоа, цртежот потоа во знаме го претворила првата дама на истата држава, односно мајката на синот на претседателот.
Read more

Кајгана fun with flags: Епизода 3 - Босна и Олимпијадата

Знамето на Босна и Херцеговина е едно од поновите во светот, а зад неговото меѓународно огнено крштевање се крие интересна анегдота.
Read more

Кајгана fun with flags: Епизода 2 - одлагање стари знамиња

Во државите ширум светот постојат различни правила за тоа како треба да се ослободите од знамето кое повеќе не е за употреба.
Read more

Кајгана fun with flags: Епизода 1 - Грција

Пред 1978 година нашиот Јужен сосед Грција имал две државни знамиња, едно за копно и едно за море. Она кое денес сите го знаеме како државно знаме на Грција всушност било поморско знаме, а статус за единствено државно знаме добило во 1978 година.
Read more
реклама

Лекар советува каков чај да пиете за намалување на крвниот притисок

Read more

Скопје за време на Прва светска војна

Read more

3 едноставни чекори како да ослабите 10 килограми

Read more

Џеј Ло затечена од новинар кој ја праша за разводот од Бен Афлек

Read more