Галаксија

Откриена далечна галаксија во изумирање

Астрономи и научници од Европската јужна опсерваторија открија оддалечена галаксија во вселената која почнува да изумира, а што може да биде значајно откритие во разбирањето на вселената и самиот живот на галакси
Read more

Непоканет гостин: Откриена залутана планета во Млечниот Пат

Научниците открија „непоканет гостин“ во нашата галаксија. Тоа е залутана планета, малку помала од Земјата.
Read more
play_arrow
filter

Се враќа „Галаксија“ - првиот југословенски компјутер

На почетокот на 80-тите години, кога во светот на компјутерите владееја имиња како Commodore и Sinclair, пронаоѓачот, писател и новинар Воја Антониќ на пазарот на тогашна Југославија го претстави компјутерот „Галаксија“.
Read more
реклама