Илон Маск

play_arrow

Илон Маск: Наскоро, човечката интелигенција ќе зазема само 1%

На Илон Маск не му е непознато да дава смели предвидувања кога станува збор за иднината на човештвото под влијание на технолошкиот развој.
Read more

Закерберг му ја украде големата идеја на Маск

Марк Закерберг го престигна Илон Маск, имплементирајќи ја Threads идејата што Маск отсекогаш сакал да ја додаде на платформата X.
Read more

Маск: ВИ технологијата до 2025 година ќе биде попаметна од кој било човек

Основачот на SpaceX и сопственик на социјалната мрежа X, Илон Маск, верува дека вештачката интелигенција (ВИ) ќе биде „попаметна“ од кој било човек до 2025 година и од целото човештво заедно до 2029 година.
Read more

Првиот човек со мозочен имплант контролира маус со своите мисли

Првиот човечки пациент на кој му е вграден мозочен чип од Neuralink целосно се опорави и може да контролира компјутерски маус со своите мисли, објави основачот на компанијата Илон Маск.
Read more

Маск: Поради ВИ предизвик ќе биде како да се најде смислата на животот

Мултимилијардерот Илон Маск верува дека вештачката интелигенција (ВИ) може да ги остави сите без работа. Според него, ВИ би можела да стане најразорната сила во историјата.
Read more

Маск размислува да го исклучи X во Европа

Read more

Маск почна со вградување чипови во мозок, се бараат доброволци

Технологијата што го поврзува човечкиот мозок и компјутерскиот интерфејс им овозможува на луѓето со невролошки заболувања да комуницираат со своите мисли и да контролираат различни уреди.
Read more

Маск планира да наплаќа месечна претплата на сите корисници на X (Twitter)

Сопственикот на социјалната мрежа X, позната како Twitter, Илон Маск, изјави дека планира да наплаќа претплата за користење на X на сите корисници, со цел борба против ботови.
Read more

Новата фирма на Илон Маск ќе ја истражува вселената и ќе работи со Twitter и Tesla

Американскиот милијардер Илон Маск ја објасни целта на неговата нова компанија за вештачка интелигенција xAI, која е да го истражува и разбере универзумот и тесно да соработува со две од неговите компании - Twitt
Read more

Мама не го пушта Илон Маск да се степа со Закерберг

Пред да се сретне со Марк Закерберг во октагонот, изгледа дека Маск прво ќе мора да ја убеди мајка си дека тоа е добра идеја.
Read more

Илон Маск и 1.000 стручњаци повикаа на пауза во развојот на вештачката интелигенција

Read more
play_arrow

Маск: Вештачката интелигенција ме потресува

Газдата на Tesla ја нарече својата компанија „лидер во светот на вештачката интелигенција (ВИ)“, но и побара воведување на повеќе регулативи.
Read more
реклама