Илон Маск

play_arrow

Илон Маск го претстави новиот автономен дрон брод на SpaceX

Првиот човек на SpaceX, Илон Маск на Twitter го претстави новиот автономен дрон брод наречен A Shortfall of Gravitas (ASOG). Првиот тест лет мина успешно.
Read more

Илон Маск ќе лансира сателит платен во доџкоини

Американската компанија SpaceX во 2022 година во орбитата на Месечината ќе лансира сателит кој целосно ќе биде платен со криптовалутата доџкоин.
Read more
реклама