карневал во Прилеп

Почнуваат карневалските свечености во Прилеп, в недела е главното дефиле со 500 учесници

Околу 500 учесници од земјава со 20 групни маски и поединци ќе дефилираат в недела во центарот на Прилеп на 21-от по ред карневал Прочка 2023.
Read more

Се врати карневалот во Прилеп: Мечкари, рудари, тутунари, Крали Марко на карневалско дефиле

Прилеп, 6 март 2022 (МИА) – Зурли, тапани за прилепските мечкари, групни маски на рудари, индијанци, тутунари, кинески змејови, Крали Марко, Џоломарите и со жонглери и со мажоретки.
Read more

Со изложба на маски во Прилеп почнаа карневалските свечености

Со изложба на околу 300 маски, изработени од вештите раце на учениците од прилепските училишта, а претставени во прилепскиот Центар за култура „Марко Цепенков“ почнаа карневалските свечености во Прилеп.
Read more
реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more