климатски промени

Лето 2021: Метеоролозите прогнозираат какви жештини нѐ очекуваат годинава

Климатолозите и метеоролозите ја оценуваат оваа пролет како постудена и попроменлива од вообичаеното. Згора на тоа, е и најстудена од 2013 година наваму.
Read more

Колку шуми природно се обновиле во изминативе 20 години?

Шумски области со големина на Франција се обновиле природно ширум целиот свет во последните 20 години, покажа најновото истражување.
Read more
реклама

Шоферски дилеми: Дали смеете да прескокнувате брзини?

Read more

Никој не сака да работи како сточар, иако платите се и до 50.000 денари

Read more

Зошто Германците ќе ги климатизираат патиштата?

Read more

За два дена, на Гренланд се стопи доволно мраз за да ја потопи Флорида

Read more