книга

Излезе од печат книгата „Театарски белешки“ на режисерот и професор Владо Цветановски

Во издание на Факултетот за драмски уметности - Скопје излезе од печат книгата „Театарски белешки“ на режисерот и професор Владо Цветановски.
Read more

Михајловиќ ја објави својата автобиографија

Под насловот „La partita della vita“ Синиша Михајловиќ денеска на јавноста ѝ ја презентираше својата книга.
Read more

„Букер“ за најдобар роман на англиски јазик доби Шкотланѓанец

Наградата „Букер“ за најдобар роман на англиски јазик годинава ја доби Шкотланѓанецот Даглас Стјуарт (44) за романот „Shuggie Bein“.
Read more

Излезе од печат „Своја“, првиот роман на Ирена Чаушевска напишан според вистинска приказна

Со издавањето на книгата „Своја: За најважните работи во животот за кои никој не нѐ подготвува“, Ирена Никола Чаушевска од минатата недела се вброи и меѓу македонските писатели.
Read more

Предлог за читање: „Виенски гамбит“ – Анде Јанков

Објавен е вториот роман на младиот македонски писател Анде Јанков.
Read more
реклама

Гејтс се вакцинираше, но и понатаму носи маска – сака да биде пример

Read more

Хит - електричен автомобил кој чини 4.500 долари

Read more

Peugeot го смени „лавчето“ – дали ви се допаѓа?

Read more

Некогаш беше најдебелото дете во светот, сега никој не може да го препознае

Read more