коњи

Ново откритие го менува разбирањето на праисторијата: Коњите биле припитомени многу подоцна отколку што се мислеше

Древната ДНК од речиси 500 коњи открива дека луѓето не ги имале припитомено до 2200 година п.н.е., 1.000 години подоцна отколку што се мислеше.
Read more
реклама

20-годишниот Томас Метју Крукс е атентаторот на Трамп, Тајната служба го застрела

Read more

Кој е идеалниот крвен притисок кон кој треба да се стремиме?

Read more

Кои пијалаци го замастуваат црниот дроб?

Read more

Грција почна жестоко да казнува за прекршување правила на плажите

Read more