крвна група

Вашата крвна група открива на кои болести сте склони

Постојат осум крвни групи, а исклучително е важно да знаете која е вашата. Тоа може да ви го спаси животот и да помогне да се спречат некои состојби и здравствени проблеми.
Read more

Која храна да ја одбегнувате според крвната група ако сакате да слабеете?

Има многу поборници на принципот на исхрана според крвните групи.
Read more

Луѓето со една крвна група се многу отпорни на повеќето болести

Луѓето со една крвна група се издвојуваат од останатите. Станува збор за крвна група 0, која може да им даде крв на сите други групи, но може да прими само крв од својата група.
Read more

Крвната група може да влијае на ризикот од ран мозочен удар

Луѓето со крвна група А имаат поголема веројатност да доживеат мозочен удар пред 60-тата година во споредба со луѓето со други крвни групи, покажуваат истражувањата.
Read more

Луѓето со оваа крвна група се најдобри љубовници

Read more

Која крвна група е најотпорна на болести?

Read more

Мажите со оваа крвна група се најдобри љубовници

Ново истражување откри дека мажите со крвна група А, Б или АБ имаат до четири пати поголема веројатност да страдаат од импотенција или еректилна дисфункција отколку мажите со крвна група 0.
Read more

Кои крвни групи имаат најголем ризик од ран мозочен удар?

Луѓето со една од крвните групи тип А имаат поголема веројатност да добијат мозочен удар пред шеесеттата година во споредба со луѓето со други крвни групи, откри студија.
Read more

Само 43 луѓе во светот имаат „златна крв“, за што станува збор?

Постојат четири основни крвни групи А, Б, АБ и 0, а секоја од нив може да биде позитивна или негативна, зависно дали во неа е присутен или отсутен Ph фактор.
Read more

Научниците открија начин како целосно да ја сменат крвната група на луѓето

Канадските научници за прв пат ја сменија крвната група во човечките органи за трансплантација.
Read more

Една крвна група е најотпорна, друга најподложна на вируси

Отпорноста на телото на бактерии, инфекции и разни болести е одредена од многу фактори, вклучувајќи ја и крвната група.
Read more

Луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од инфекција со коронавирус

Некои луѓе имаат поголем ризик од инфекција со новиот коронавирус SARS-CoV-2.
Read more