кучиња

Шест кучиња од „Лајка“ чекаат вдомување

Од првите жители на новоотвореното прифатилиште „Лајка“ шест се веќе подготвени за вдомување и чекаат на заинтересираните граѓани.
Read more
play_arrow

Кое куче е најпаметно?

Read more
play_arrow

Ако на вашето куче му ги правите овие работи, престанете веднаш

Мислите дека вашиот куќен љубимец ужива во сѐ што му правите? Па, не баш, иако често се добива таков впечаток.
Read more

Зошто кучињата го гребат местото за спиење пред да си легнат?

Read more

Анкета на студентите од Факултетот за ветеринарна медицина за проблемот со бездомните кучиња

Со цел добивање основни информации за проблематиката на популацијата со бездомни кучиња, студентите при Факултет за ветеринарна медицина - Скопје и Центарот за благосостојба на животните под менторство на професорите Влатко Илиески, Пламен
Read more
play_arrow

Спасување кученца заробени под бетонски блок

Под куп градежен шут заробени беа четири кученца кои спасувачките екипи успешно ги спасија. Снимката е од градот Барнаул, административен центар на Алтајскиот Крај кој има статус на федерален субјект во Русија.
Read more
реклама

Lidl доаѓа во Северна Македонија

Read more

Првпат на реклама: Вака изгледаат градите на жените кои дојат

Read more

Во Помпеја откопана античка римска кочија

Read more

Илон Маск, тргни се да помине дечково

Read more