Марс

filter

НАСА откри метален објект на Марс

Роверот Curiosity на НАСА, што се наоѓа на Марс, откри необично парче метеорит, кој главно се состои од никел и железо. Името што го доби е: Cacao (какао).
Read more
play_arrow

Мала космо-школа: 101 неверојатен факт за Марс

Марс е четвртата планета од Сонцето со просечна оддалеченост од 227.940.000 километри.
Read more
реклама

Олово, кадмиум и арсен се пронајдени во домат и крставица на македонскиот пазар

Read more

Протече нов нацрт договор од СЗО:„Светот мора да се подготви за нова уште посмртоносна пандемија“

Read more

Трагична несреќа кај Штип со три загинати лица

Read more

Цели семејства од Македонија одат на сезонска работа во Хрватска

Read more