Microsoft

Одлични вести за корисниците на Windows 11

Microsoft планира во следната верзија на Windows 11, 24H2, да овозможи полесни редовни ажурирања на оперативниот систем, без потреба да се чека ОС да се рестартира.
Read more

Microsoft издаде последно предупредување за Windows 7 и 8

Седум години подоцна од ветеното, Microsoft ја прекина поддршката за бесплатните ажурирања на компјутерите со Windows 7 и Windows 8.
Read more

Microsoft до корисниците: Ако нејќете милум, тогаш силум

Ако сè уште ја користите верзијата 21H2 на Windows 10, треба да се подготвите за надградба на најновата верзија на оперативниот систем следниот месец.
Read more

Microsoft Windows 11 доби нови емотикони

Компанијата Microsoft воведе нови емотикони достапни за оперативниот систем Windows 11.
Read more
реклама