Neuralink

play_arrow

Првиот пациент со вграден Neuralink онлајн играше шах користејќи само мисли

Компанијата за мозочни чипови на Илон Маск, Neuralink, го покажа својот прв пациент како го движи курсорот на компјутерот користејќи имплантиран уред.
Read more

Првиот човек со мозочен имплант контролира маус со своите мисли

Првиот човечки пациент на кој му е вграден мозочен чип од Neuralink целосно се опорави и може да контролира компјутерски маус со своите мисли, објави основачот на компанијата Илон Маск.
Read more
play_arrow

Илон Маск: Вградивме чип во човечки мозок

Милијардерот Илон Маск вели дека неговата компанија Neuralink за прв пат успешно вградила еден од своите безжични чипови во човечки мозок.
Read more
play_arrow

Компанија на Маск доби дозвола да тестира мозочни чипови на луѓе

Компанијата Neuralink, која е во сопственост на мултимилијардерот Илон Маск, објави дека добила одобрение за тестирање на мозочни чипови на луѓе.
Read more
play_arrow

Илон Маск тврди дека ќе ги вгради првите чипови во човечки мозок за шест месеци

Претприемачот Илон Маск вчера изјави дека очекува клиничките испитувања на безжичниот мозочен чип развиен од неговата компанија Neuralink кај луѓето да започнат во рок од шест месеци, откако компанијата ги пропуш
Read more

Обвинувања: Мајмуните во експериментите на Neuralink минувале низ екстремни болки

Компанијата Neuralink на Илон Маск, која неодамна објави дека подготвува тестирање чипови на луѓе, се најде на удар на критики од група за заштита на животните.
Read more
play_arrow

Илон Маск: На чекор сме до чип во човечкиот мозок

Во текот на интервју, милијардерот Илон Маск изјави дека неговата компанија Neuralink за помалку од една година ќе вгради чипови во човечки мозок.
Read more
реклама