Нотр Дам

Нотр Дам е една од првите катедрали во чија изградба е користено железо

Пожарот во катедралата Нотр Дам во 2019 година му овозможи на истражувачот Максим Л'Еритје и другите колеги да пристапат до одредени области и делови од археолошкиот локалитет што некогаш биле скриени за да пронајдат бројни железни спојниц
Read more
play_arrow

Официјален трејлер за серијата Notre Dame

Познатата париска катедрала Нотр Дам ја зафати сериозен пожар во аврил 2019 година, а Netflix и за тоа сними серија.
Read more
play_arrow

Неочекувано откритие: Оловен саркофаг ископан под Нотр Дам

Археолозите открија оловен саркофаг и насликани фрагменти од преградата што го дели олтарот од црковниот наос под денешното ниво на подот на катедралата Нотр Дам, а откритието нуди нов увид во историјата на градб
Read more

Нотр Дам две години подоцна: Причината за пожарот уште непозната, битно се снимаат серии

Франција и светот ужаснати гледаа вечерта на 15 април 2019 година како пожар ја зафати катедралата Нотр Дам во Париз, плашејќи се дека човештвото ќе ја изгуби засекогаш.
Read more
реклама

Хиперсоничен авион ќе патува од Европа до Австралија за само 4 часа

Read more

Познати цените за новите Москвич модели

Read more

Италија го забрани ChatGPT, трката за развој излезе од контрола

Read more

Колку долго човек може да остане буден?

Read more