орална хигиена

Стоматолог објасни колку стресот може да влијае на здравјето на забите

Стресот му штети на вашето здравје на многу начини.
Read more

Колку време треба да ги четкате забите?

Од мали нозе учиме дека треба да ги миеме забите најмалку двапати на ден и да ги миеме најмалку две минути. Но, има докази дека и две минути четкање не е доволно.
Read more

Се плашите од посета на стоматолог? Експерт објасни кога е идеално време да отидете

Стоматолошките дупчалки брмчат, устата ви се полни со плунка и не можете да голтате.
Read more

10 болести што ве демнат ако не ги миете забите

Грижата за забите и оралната хигиена воопшто не се одраува само на здравјето на усната шуплина бидејќи устата е „влезот“ во нашето тело.
Read more

Шест совети како да имате насмевка од милион долари

Насмевката игра голема улога во нашите животи. Освен што е првото нешто што се забележува на нечие лице, смеењето го подобрува расположението и го намалува стресот.
Read more