работа

Експерт од Харвард тврди дека сите оние што се незадоволни од својата работа прават една грешка

Постигнувањето на долгогодишна цел во кариерата, како што е значително повисока плата или големо унапредување, може да дејствува како решение за целосното задоволство од работата.
Read more

5 најголеми грешки што ги правиме кога пишуваме мотивационо писмо за работа

Колку и да ви е добро CV-то, може да бидете одбиени доколку не е придружено со внимателно напишано мотивационо писмо.
Read more

Каде треба да седи шефот и зошто е тоа важно?

Главните, директорите, шефовите, газдите... како и да ги наречете, тие се најгоре во хиерархијата на работното место и тоа најчесто се гледа и по нивната физичка просторна позиционираност.
Read more

Тактики како да останете фокусирани додека работите

Тешко е да се остане фокусиран на работата и иако некои работи може да ви го одвлечат вниманието, постојат тактики со кои можете да обезбедите оптимална средина за концентрација.
Read more

Кои се работните места на иднината и на што треба да бидеме подготвени?

Звучи малку неверојатно што некои работни места кои се вообичаени денес не ни постоеле пред десет години. Ова е реалноста што ја живееме.
Read more

Како да процените кога е време да дадете отказ?

Кога сте незадоволни од работното место, тоа се отсликува на сите аспекти на вашиот живот. Затоа, немојте да се убедувате дека секаде е исто, бидејќи не е.
Read more

Психијатар објаснува зошто треба да ја менувате работата на секои 10 години

Тврди дека менувањето на кариерните активности на секои десет години е клучно за да се чувствувате исполнето.
Read more

Знаци кои говорат дека колегите на работа не ве поднесуваат

Многу е важно да имате добри односи со колегите на работа, но и да знаете кој премногу не ве симпатизира.
Read more

Осум теми на кои не треба да зборувате на работа

Многу е важно да знаете да го одвоите приватниот од деловниот живот, особено кога сте на работното место.
Read more

Како да го победите стресот на работа: Правилото „42%“ го крие одговорот

Истражувањата покажаа дека луѓето во просек имаат 28 часа скриена прекувремена работа, поради што е неопходно да се најде време за одмор, а експертите велат дека одговорот за адекватна распределба на работата и времето за одмор е обично „4
Read more

Овие работи за себе никогаш не ги откривајте на работа

За некои луѓе е многу едноставно да се отворат себеси на работното место, но за други тоа е нешто што не треба да биде споделено со колегите.
Read more

Слободни околу 9.000 работни места во државава

Според податоците на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија во моментов во државава има над 9.000 слободни работни места.
Read more
реклама