рак

Онколог советува кои се најчесто игнорираните симптоми што укажуваат на рак

Препознавањето и навременото дијагностицирање на ракот е исклучително важно за лекувањето да биде што поуспешно, објаснуваат лекарите.
Read more

Жените кои работат ноќни смени се изложени на поголем ризик од рак

Жените кои работат ноќни смени имаат 20 отсто поголеми шанси да развијат некаков вид на рак, а посебно се изложени на ризик медицинските сестри, покажува новото истражување, пишува The Independent.
Read more
реклама