рак на грлото на матката

Нов метод во лекувањето на ракот на грлото на матката го намалува ризикот од враќање на болеста

Употребата на постоечки лекови, пред стандардниот третман за рак на грлото на матката, може да го намали ризикот од повторување или смрт за околу една третина, според ново истражување.
Read more

Позитивен тест за ХПВ не значи дека имате рак на грлото на матката

Причината за скоро сите карциноми на грлото на матката се инфекции со хуман папилома вирус (ХПВ), па затоа е разбирлива загриженоста кај жените кога ќе им биде дијагностициран ХПВ, но здравствените експерти велат
Read more

Отечените нозе може да бидат предупредување за еден вид рак

Отечените нозе може да бидат здравствен проблем сам по себе, но и симптом за поопасна болест.
Read more

Просечно 150 жени годишно заболуваат од рак на грлото на матката во Македонија

Ракот на грлото на матката е четврт најчест канцер кај жените, со над 600 илјади нови случаи во светски рамки.
Read more

Симптоми кои укажуваат на рак на грлото на матката

Првиот месец од годината веќе традиционално е посветен на теми поврзани со ракот на грлото на матката, а оваа година Европската недела за превенција од рак на грлото на матката се одбележува во неделата од 16 до
Read more

Првпат кај нас: Електронско закажување за скрининг за рана детекција на рак на грло на матка

Грижата за женското здравје е еден од приоритетите на Министерството за здравство. Во тек е организиран скрининг за рана детекција на рак на грло на матка.
Read more
реклама

3 симптоми на висок холестерол кои можат да се забележат на телото без тестирање

Read more

Колку ќе платите за кафе, храна и сладолед на одмор во Грција?

Read more

Марс влезе во Бик: Промена на работа, продавање недвижнини

Read more

5 летни салати  - идеален избор за во жешки денови

Read more