револуција

Револуција во денешна Македонија - идеал во арената каде најагресивните опстануваат и успеваат

„Ние револуционерите, под клетва дигнавме пушка и на нашето црвено од крв знаме запишавме СМРТ или СЛОБОДА“ - Никола Карев, деец на македонската револуционерна организација и претседател на Крушевската Република.
Read more

Либија е во хаос и 10 години по Арапската пролет: Дали вредеше револуцијата?

Десет години откако востанието во Либија поддржано од НАТО го собори лидерот Моамер Гадафи, кој подоцна беше убиен, земјата и понатаму е окована во конфликти и хаос, а нејзиниот народ потона во сиромаштија и покра
Read more