робот

Може да заработите 200.000 долари ако го дадете вашиот лик за создавање робот

Компанијата Promobot им нуди 200.000 долари на луѓето кои би сакале да го дадат ликот и гласот за создавање на робот.
Read more
play_arrow

Како „слеп“ робот успешно се движи по скали?

Веќе не е невообичаено да гледаме четириножни роботи со компјутерски вид да се движат по скали, но водењето „слеп“ двоножен робот е сосема поинаков предизвик.
Read more
реклама

Русија го враќа ударот: Ќе носи војска на Куба и во Латинска Америка

Read more

Најпривлечната фудбалерка во светот ја потврди врската со Даглас Луис

Read more

Пукање во Украина: Војник со „калашников“ уби 5 чувари во воена фабрика

Read more

Најочигледниот знак дека ви треба повеќе витамин Д

Read more