родители и деца

Дали сте подготвени за второ дете?

Ако не сте сигурни дали е време за ново бебе, за почеток нека ви биде јасно дека не постои совршено време за принова, ниту совршена разлика во години меѓу децата.
Read more

Кога треба да почнете да го учите детето да биде одговорно со пари?

Кога родителите почнуваат да му даваат џепарлак на детето, со тоа го учат како да раководи со пари и како да научи што е одговорно финансиско однесување.
Read more

Четири квалитети што ги делат добрите мајки

Мајчинството е уникатно искуство кое може да биде исклучително убаво и исполнувачко, но во исто време со себе носи и многу предизвици.
Read more

6 методи на родителите кои воспитуваат искрени деца

Воспитувањето деца кои ја ценат искреноста и ја применуваат во својот живот е приоритет за многу родители.
Read more

Како да му помогнете на детето да не се плаши од вода?

Вашето дете го сака вечерното капење и изгледа возбудено за заминувањето на одмор. Но, кога стигнавте на плажа, детето не сакаше ни да ги брцне прстите во морето. Ако тоа сценарио ви звучи познато, не сте сами.
Read more

Дали треба да останете во брак само заради децата?

Како и многу други општества, и Македонија доживеа зголемување на стапките на разводи.
Read more

Грешка што родителите често ја прават кога го тешат детето

Психолог го откри најлошото нешто што родителите им го кажуваат на своите деца - се разбира, со најдобра намера.
Read more

Знаци кај децата кои може да укажуваат на дислексија

Дислексијата е нарушување на учењето кое погодува приближно едно од пет деца.
Read more

Зошто децата стануваат понемирни кога се со родителите?

Дали ви се чини дека децата почнуваат со „лумпување“ во секундата кога некој од родителите ќе влезе во просторијата? Не сте единствени.
Read more

Дали е време вашето дете да почне да носи очила?

Има неколку знаци кои јасно укажуваат дека вашето дете има проблеми со видот.
Read more

4 постапки со кои родителите им ја уништуваат самодовербата на децата

Здрава и силна самодоверба е од суштинско значење за децата.
Read more

Терапевтка споделува кога времето пред екран може да биде добро за децата

И покрај тоа што екраните имаат лоша репутација, придобивки од времето поминато пред екран навистина постојат.
Read more
реклама

Летување во Југославија: Сиромашни, ама среќни

Read more

Колапс на системот ширум светот: Погодени банки, медиуми и компании, приземјени авиони

Read more

Фармацевт објасни кои лекови никогаш не треба да се земаат заедно

Read more

Чистка во Грција: Панично се собираат чадори и маси од плажите

Read more