родова еднаквост

Зошто феминизам, а не „еднаквизам“?

Родовата еднаквост е сложено прашање што е предмет на постојана дебата и дискусија со децении.
Read more

Тренчевска: Родовата еднаквост е неопходна за воспоставување одржлив развој во едно општество

Родовата еднаквост е неопходна за воспоставување одржлив развој во едно општество и само ако секој од нас има еднакви права и еднаков пристап до тие загарантирани права во сите сфери од  општеството, само тогаш м
Read more

Анализа на АВМУ: Медиумите немаат сеопфатна политика за родова еднаквост

Скопје, 28 март 2022 (МИА) – Приватните медиуми и јавниот сервис немаат сеопфатна политика за родова еднаквост, а само некои медиуми имаат обезбедено пропорционална репрезентација на новинарки во својата главна и
Read more

24 недели платено родителско отсуство за сите вработени во Volvo

Од денеска, 1 април 2021 година, Volvo Cars ќе обезбеди платено родителско отсуство на сите 40.000 вработени во компанијата.
Read more
реклама

Се гради највисоката кула во светот, ќе биде висока 1.000 метри

Read more

Неделен хороскоп од 25 септември до 1 октомври

Read more

Што се добива кога ќе завариш две Југо коли во една?

Read more

Експертите предупредуваат на „тивкиот убиец“ без симптоми

Read more