Роми

Словачка се извини за неколкудецениската присилна стерилизација на Ромките

Владата на Словачка официјално се извини за неколкудецениската присилна стерилизација на жените Ромки во земјата.
Read more

Османи: Како аспиранти за членство во ЕУ мора да имаме успешен концепт за интеграцијата на Ромите

Ромите се интегрален дел од нашите општества. Без никакви изговори мора да преземеме конкретни политички и правни мерки за што поголема нивна вклученост во сите општествени збиднувања.
Read more
реклама

Не простуваат лесно: Хороскопски знаци кои најдолго се лутат

Read more

Клуни одбил 35 милиони долари за еднодневно снимање реклама

Read more

Знаци што покажуваат дека старата љубов уште ве нема преболено

Read more

Првата студија покажа: Омикрон успешно го избегнува имунитетот стекнат по природен пат

Read more