срцев удар

Повеќето луѓе кои имаат срцев удар прво ги чувствуваат овие симптоми

Срцевиот удар може да биде застрашувачки, но ако научите кои се неговите знаци и кои чекори да ги преземете, може да спасите животи, вклучително и вашиот.
Read more

13 симптоми за срцева болест

Некои симптоми можат да ни помогнат да преземеме рани мерки за некои здравствени последици, а кога во прашање е „кардио аларм“ не чекајте да се појави уште некој пат за да сте сигурни дека навистина нешто се случува, туку веднаш побарајте
Read more

Што предизвикува срцев удар кај млади жени и колку често се случува?

Срцевиот удар е најчестата причина за смрт кај мажите на возраст од 45 до 54 години, но кардиолозите веќе пријавуваат и сѐ поголем број случаи на срцеви проблеми кај млади жени.
Read more

Знаците на срцев удар може да се појават денови пред нападот

Знаците на срцев удар може да се појават неколку дена, па дури и недели пред самиот напад, според докторите и стручните лица.
Read more

Руски кардиолог: Нормалниот крвен притисок не ве штити од срцев удар

Рускиот кардиолог Ана Кореневич предупреди дека е можно човек да доживее срцев удар не само ако има висок крвен притисок, туку и кога притисокот е нормален.
Read more

Три симптоми кои се сигурен знак за срцев удар

Крајот на одморот и враќањето на работа може да биде поттик за срцев удар.
Read more
реклама

Финансиски хороскоп за февруари: За кој знак е поволно време за почнување бизнис?

Read more

Што се случи со Месут Озил?

Read more

Кои се најчестите повреди за време на секс?

Read more

Археолози ја открија првата кафеана во светот – стара е 5.000 години

Read more