ССМ

ССМ ја тужи Владата

Скопје, 2 септември 2022 (МИА) – Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) како репрезентативен синдикат на национално ниво и во приватниот и во јавниот сектор во Република Северна Македонија ги претствува сите
Read more

ССМ го започна генералниот штрајк пред Собранието

Скопје, 22 јуни 2022 (МИА) –  Членовите на Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денеска стапија во генерален штрајк  бајарќи линеарно зголемување на платите на вработените во јавниот сектор за 2.806 денари и
Read more

ССМ бара поскоро линеарно зголемување на платите, на 1 Мај организира синдикален протест

Скопје, 29 април 2022 (МИА) – Сојузот на синдикати на Македонија денеска ги повика сите работници, синдикати и невладини организации да се приклучат на протестот што ќе се одржи на 1 Мај – Меѓународниот ден на тр
Read more
реклама

Пет застрашувачки пророштва на Баба Ванѓа за 2023 година

Read more

Приватните превозници во петок ќе го блокираат Скопје со 200 автобуси

Read more

Дали беше паметно да оживееме древни вируси од сибирскиот вечен мраз?

Read more

Како киселата зелка го чува имунитетот?

Read more