ССНМ

ССНМ: Новинарите и медиумските работници со плата далеку под просечната

Вкупно 35 отсто од медиумските работници имаат од 15 до 20 илјади денари плата, што е далеку под просечната, додека 67 проценти не се задоволни од платата или хонорарот, покажува анкетата на Самостојниот синдикат на новинарите и медиумскит
Read more

ССНМ бара ослободување од придонесите за вработените во медиуми кои не отпуштиле вработени во корона-кризата

Скопје, 8 јуни 2020 (МИА) – Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) смета дека е потребен посебен пакет мерки кој ќе се однесува на новинарите и медиумските работници, со оглед на фактот дека, како што посочуваат, ти
Read more