тестостерон

play_arrow

„Убијци“ на тестостеронот кои мажите треба да ги одбегнуваат

Храната има моќ да ве направи посилни и пофит со природно повисоки нивоа на тестостерон, но погрешната храна може да го направи спротивното, со зголемување на естрогенот, намалување на тестостеронот и предизвикување широ
Read more

Шест знаци што откриваат недостаток на тестостерон кај мажите

Како што стареат мажите, нивото на тестостерон им се намалува. Но, како да препознаете?
Read more
play_arrow

Навики што го убиваат тестостеронот во модерниот маж

Без разлика дали станува збор за премногу видеоигри, премалку вежбање, премногу брза храна или недоволна желба да се натпреваруваат, истражувачите не се точно сигурни зошто нивото на тестостерон кај мажите се нам
Read more
play_arrow

17 начини како да го зголемите нивото на тестостерон на природен начин

Примарниот машки секс хормон игра важна улога во физичкото и менталното здравје на мажите, како и на нивното ниво на енергија. Како што стареат мажите, им опаѓа нивото на тестостерон.
Read more

Како нискиот тестостерон влијае во развивањето тешка форма на COVID-19 кај мажите?

Во неодамнешното истражување објавено во стручното списание Medical Hypotheses, истражувачи од САД и Саудиска Арабија ја опишаа директната корелација помеѓу нивото на тестостерон, воспалителните цитокини, прогреси
Read more
play_arrow

Како да го зголемите нивото на тестостерон на природен начин?

Ако се сочувате со ниско ниво на тестостерон, сигурно досега сте виделе, слушнале и прочитале за разни суплементи за кои производителите ветуваат дека „прават чуда“.
Read more
play_arrow

Храна која го намалува нивото на тестостерон

Примарниот машки секс хормон игра важна улога во физичкото и менталното здравје на мажите, како и на нивното ниво на енергија. Како што стареат мажите, им опаѓа нивото на тестостерон.
Read more
реклама

Кој е идеалниот крвен притисок кон кој треба да се стремиме?

Read more

Кои пијалаци го замастуваат црниот дроб?

Read more

Зошто на ЕУРО нема натпревар за 3. место? УЕФА даде објаснување

Read more

Грција почна жестоко да казнува за прекршување правила на плажите

Read more