управен суд

Левица поднесе 8 тужби против Собранието

Новата парламентарна партија Левица со нејзините два пратеника поднесе 8 тужби пред Управниот суд против македонското Собрание, за како што велат непочитување на процедурата за верификација на мандатите на 8 пратеници.
Read more

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии

Управниот суд ги одби сите 185 тужби од политичките партии за предвремените парламентарни избори и ги потврди решенијата на Државната изборна комисија, откако денеска ги разгледа и одлучуваше и по последните четири тужби.
Read more

Тужбите до Управен суд не ги променија одлуките на ДИК

Поднесените тужби од политичките парти до Управен суд, против решенијата донесени од Државната изборна комисија не донесоа ништо ново.
Read more

Управниот суд ги одби сите 101 тужба од Левица

Скопје, 23 јули 2020 (МИА) – Управниот суд ги одби и последните 23 тужби од Левица, откако претходно денеска истото го стори и со останатите 78 тужби од ова партија, информираат за МИА од Управен суд.
Read more

Одбиени сите тужби од Алијанса и Алтернатива и на Интегра, потврдени решенијата на ДИК

Тужбите поднесени од Интерга, Алијанса за Албанците и Алтернатива и едно физичко лице, се одбиваат како неосновани и се потврдуваат решенијата на Државната изборна комисија, информираат од Управниот суд.
Read more

Шест нови тужби до Управниот суд, две од ВМРО-ДПМНЕ

Шест нови тужби од политички парти се поднесени до Управниот суд по однос на одбиените приговори од Државната изборна комисија за парламентраните избори одржани на 15 јули.
Read more

Управен суд одби 40 тужби поднесени од Алијанса за Албанците и Алтернатива

Управниот суд одби 40 од поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива и ги потврди одлуките од Државната изборна комисија, информираа за МИА од Управен суд.
Read more

Левица поднесе 102 тужби пред Управен суд

Политичката партија Левица денеска во Управниот суд поднесе 102 тужби за заштита на избирачкото прво на подносителите на листите.
Read more

Управен суд денеска на јавна седница ќе ги разгледа тужбите поднесени од АА и Алтернатива и од Интегра

Скопје, 22 јули 2020 (МИА) –Управниот суд за денеска закажа повеќе јавни расправи по поднесените 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, како и една тужба поднесена од Интегра.
Read more

До Управен суд досега поднесени вкупно 76 тужби од две политички партии

Тужби по решенијата на Државната изборна комисија за отфрлање на приговорите поднесени од политичките партии за предвремените парламентарни избори до Управниот суд досега поднеле само Интегра и коалицијата на Алијанса за Албанците и Алтерн
Read more

Тече рокот за поднесување тужби до Управен суд

Тече рокот за поднесување тужби до Управниот суд откако Државната изборна комисија едногласно ги отфрли сите 2.142 приговори поднесени од партиите за предвремените парламентарни избори.
Read more

Управниот суд ја отфрли тужбата на министерот Чулев против Владата

Управниот суд ја отрфлил тужбата на техничкиот министер за вантрешни работи Наќе Чулев против Владата, што тој ја поднесе за повреда на административни процедури  со поништувањето на неговата одлука со која го разрешил началникот на Сектор
Read more