вакцина

Не, вакцините не предизвикуваат неплодност

Една голема анализа на 35 студии спроведена во повеќе земји ширум светот покажа дека, во просек, околу 22,5 проценти од здравствените работници се двоумат околу вакцинацијата.
Read more

Кина ја одобри Sinopharm за деца поголеми од 3 години

Read more

Мачнина, главоболка, температура: Зошто различно реагираме на вакцините?

Колку повеќе луѓе се вакцинираат низ светот, толку повеќе пристигаат и разни информации за нуспојави, без разлика за која вакцина станува збор.
Read more

СЗО: Бремените жени може да се вакцинираат против COVID-19

Светската здравствена организација ги смени препораките за вакцинација против COVID-19 и со новите правила, експертите велат дека бремените жени исто така можат да се имунизираат, сѐ додека не се од групи со висок
Read more
play_arrow

Доктор ги побива теориите на заговор против вакцините во една минута

Живееме во доба на наплив од информации, а луѓето се чини сѐ помалку знаат да разликуваат точна од погрешна информација и како да донесат информирана одлука за различни прашања.
Read more
реклама