водостој на реки

Дождот и снегот ги зголемија водостоите на реките во земјава

Врнежите од дожд и снег кои паѓаат изминатите десетина дена, а особено во последните 48 часа, ги зголемија водостоите на водотеците и суводолиците во земјава.
Read more

Зголемени водостоите на Охридското и на Преспанското Езеро

За 2 сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за 1 на Преспанското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).<
Read more

Зголемен водостојот на езерата и реките, се очекува да расте и утре

Водостоите на две од природните езера и на речиси сите реки во земјава се зголемени во споредба со вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од  Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).
Read more
реклама

Вучиќ: Вечерва ставив крај на кариерата

Read more

Како да се ослободите од мравките во домот?

Read more

Трите најздрави намирници во светот, научно докажано

Read more

Викенд хорскоп од 24 до 26 мај: Лавот е полн со емпатија, Вагата конечно се опушта

Read more