вселена

James Webb сними огромен прашалник во вселената

Read more
play_arrow

НАСА објави видео - 133 дена на жешкото Сонце

Преку собирање слики од Сонцето, научниците решија да ги одберат најинтересните моменти од неговиот живот и да направат едночасовно видео.
Read more

Егзопланета оддалечена 100 светлосни години од Земјата можеби е покриена со вода

Меѓународен тим на истражувачи откри егзопланета која би можела целосно да биде покриена со вода.
Read more

5 нови откритија за ѕвездите и галаксиите кои ни ги донесе Gaia

Целта на мисијата Gaia (Гаја) е да мапира милијарди објекти во вселената, главно ѕвезди, со цел да ни овозможи подобро познавање на физичките својства на ѕвездите, како и нивните движења и еволуцијата на Млечниот Пат.
Read more

Вселенско тело налик планета ќе помине најблиску до Земјата од времето на неандерталците

Во далечните проостранства на Сончевиот Систем има многу мистериозни објекти, а сега еден од нив започна да се приближува до нашата планета.
Read more
реклама

Што треба да правите секој ден за да го стопите салото на стомакот?

Read more

Бектеши објави кои маркети се затворени оти не ги намалиле цените

Read more

Полски свештеници правеле оргија со жиголо, му се слошило, не му помогнале веднаш

Read more

Пијалаци што не треба да ги пиете ако имате висок крвен притисок

Read more