вселенска прошетка

play_arrow

Ајде да лебдиме: Вселенска прошетка од 6,5 часа

Инженерите на НАСА Кејт Рубинс и Виктор Гловер ја изведуваат 71-та вселенска прошетка како дел од 64. Експедиција на Меѓународната вселенска станица. Вселенската прошетка трае околу 6,5 часа.
Read more
play_arrow

Руски космонаути на прва вселенска прошетка после 18 месеци

Руски космонаути вчера ја напуштија Меѓународната вселенска станица (ISS/МВС) на својата прва прошетка по година и пол.
Read more
реклама