Windows

File Explorer за Windows 11 доби еден куп промени

Сè уште се сеќаваме дека првите промени на File Explorer на Windows 11 не беа многу добро прифатени од корисниците.
Read more

Microsoft ја укинува поддршката за Android апликациите на Windows

Во октомври 2021 година Microsoft го претстави Windows Subsystem for Android (WSA), функција со збунувачко име што му дозволуваше на Windows 11 да покренува апликации наменети за Android на Google.
Read more

Одлични вести за корисниците на Windows 11

Microsoft планира во следната верзија на Windows 11, 24H2, да овозможи полесни редовни ажурирања на оперативниот систем, без потреба да се чека ОС да се рестартира.
Read more

Microsoft потврди што е следно за Windows

Откако гласините силно сугерираа дека ажурирањето на Windows 11 24H2 е она што ќе го добиеме оваа година, наместо Windows 12, сега веста е официјална.
Read more

Веб-прелистувачот Samsung Internet достапен за Windows

Веб-прелистувачот наречен Samsung Internet сега е достапен како самостојна апликација за оперативниот систем Windows и може да се преземе преку Microsoft Store.
Read more
play_arrow

Како би можело да изгледа Windows 12?

Поминаа две години откако Windows 11 првпат беше откриен, а во исто време следната година, Microsoft би можел да почне да зборува за Next Valley, кој би требало да биде попознат како Windows 12.
Read more

Се менува функција што постои од верзијата Windows 95

Со Windows 11, Microsoft планира да го промени начинот на кој работи функцијата што постои со децении.
Read more

Кратенки на тастатурата со кои ќе си ја олесните рааботата на компјутер

Кога користите компјутер, брзината понекогаш може да биде од суштинско значење. Сепак, дури и кога не сте во брзање, можете да си ја олесните работата на компјутер со Windows.
Read more

Чао засекогаш, Windows 7

Microsoft повеќе нема да испраќа безбедносни „закрпи“ за стариот оперативен систем.
Read more

Windows 7 и 8.1 остануваат без надградби

Оперативните системи на Microsoft, Windows 7 и Windows 8.1, од 10 јануари ќе останат без безбедносни надградби и техничка поддршка.
Read more

Корисниците на Windows 7 останаа без поддршка за Chrome

Има сè помалку причини за корисниците на Windows 7 да продолжат да го користат застарениот оперативен систем.
Read more
play_arrow

Излезе урнебесно видео од разиграниот Бил Гејтс на лансирањето на Windows 95

Урнебесно видео на Бил Гејтс како неспретно танцува на претставувањето на Windows 95 повторно се појави на социјалните мрежи и стана исклучително популарно, предизвикувајќи низа коментари за движењата на милијардерот.
Read more
реклама