загаден воздух

Во Битола стапуваат на сила препораките и краткорочните мерки при надминат праг на алармирање

Министерството за животна средина и просторно планирање информира дека прагот за алармирање поради штетни ПМ10 честички во воздухот е надминат на мерно место во Битола, поради што во градот стапуваат на сила владините краткорочни препораки
Read more

Студија: Загадениот воздух го зголемува ризикот од неплодност

Изложеноста на загаден воздух го зголемува ризикот од неплодност, покажа истражувањето со кое се настојуваше да се утврди опасноста по целата популација.
Read more

Универзитет Оксфорд: Загадувањето на воздухот доведува до неповратно губење на видот

Загадувањето на воздухот го зголемува ризикот од неповратно губење на видот, покажаа резултати од долгорочно истражување објавено денеска.
Read more

Петровска: ДИЖС ќе го затвори „Пејпер мил“ ако продолжи да го загадува воздухот во Кочани

Државниот инспекторат за животна средина интензивно работи на спречување на загадувањето од фабриката „Пејпер мил“ во Кочани и доколку наскоро состојбите не се променат, можно е нејзино затворање, најави директорката на инспекторатот, Ана
Read more

Воздухот во Европа е значително подобрен, но сепак предизвикува многу смртни случаи

Во текот на последната деценија, подобриот квалитет на воздухот доведе до значително намалување на предвремените смртни случаи во Европа, но сепак последните официјални податоци на Европската агенција за животна средина (ЕЕА) покажуваат де
Read more

Загадувањето на воздухот ја зголемува смртноста од КОВИД за 15 проценти

Долготрајната изложеност на загаден воздух може да доведе до зголемување на ризикот од смрт од COVID-19 во просек за околу 15 проценти, покажува меѓународно истражување објавено денеска.
Read more
реклама

Баљум Баљум и Тетово велоград

Read more

Кран го донесе огромниот кревет во новата вила на Роналдо

Read more

Челси, Сити и Реал пред исфрлање од ЛШ, одлуката в петок

Read more

Трикови кои треба да ги знае секој кој кампува

Read more