животна средина

Колку шуми природно се обновиле во изминативе 20 години?

Шумски области со големина на Франција се обновиле природно ширум целиот свет во последните 20 години, покажа најновото истражување.
Read more

Каде е Северна Македонија на листата најзелени земји во светот?

Најзелените земји во светот се исто така богати земји со најголем БДП по глава на жител, според мапата што го рангира Индексот за заштита на животната средина (EPI).
Read more
реклама

Шоферски дилеми: Дали смеете да прескокнувате брзини?

Read more

Никој не сака да работи како сточар, иако платите се и до 50.000 денари

Read more

Зошто Германците ќе ги климатизираат патиштата?

Read more

За ова гледаме Олимпијада: Со договор, две злата за скок во височина

Read more