Останати спортови

Тајсон: Користев урина од моите деца за да поминам на допинг контрола

8. август 2019 - 11:36 | Ф.З.

Поранешниот шампион откри како мамел на задолжителните антидопинг контроли: „Првично мислев да користам урина од мојата сопруга, но постоеше можност да излезе дека сум „бремена“... Затоа решив да земам од моите деца“.

Во интервју за ESPN тешкашот Мајк Тајсон призна дека користел урина од сопствените деца за да ги поминува антидопинг контролите.

„Како ја изведував измамата? Користев вештачки пенис кој мојот медицински тим секогаш го носеше со себе.“

„Повеќето луѓе се срамат да гледаат човек што уринира, па и допинг судиите секогаш се вртеа на друга страна давајќи ми можност да ја изведам измамата.“

Коментирај