Авто новости

Tesla им го испорача Model 3 на првите купувачи

29. јули 2017 - 12:27 | Б.С.Б.

Компанијата Tesla почна со производство на долгоочекуваниот електричен автомобил, како и со испорака на првите 30 купувачи.

На вчерашната забава Tesla им ги испорача првите модели на Model 3 на 30 вработени во компанијата.

За следната година се очекува производство на 500.000 автомобили. Почетната цена е 35.000 долари.

Коментирај