Автомобили

Tesla ја намалува почетната цена на Model S 75 за 5.000 долари

18. април 2017 - 13:33 | А.С.

Ако размислувате да купите Model S 75 на Tesla, не само што ќе го добиете поевтино, туку и со бесплатни додатоци.

Измените што беа соопштени вчера се следните: Model S 75 што следува со акумулатор од 75kWh и моделот со погон на четири тркала 75D сега се поевтини за 5.000 долари и ќе чинат 69.500 долари, односно 74.500 долари.

И двете варијанти следуваат со стандардно автоматско отворање на гепекот и стаклен кров.

Промените во цената следат еден месец откако Tesla престана да ги произведува верзиите 60 и 60D на Model S што беа малку поевтини кога беа пуштени во продажба во споредба со новите цени на 75 и 75D. 

Има и други измени во цените: Моделот 90D исто така е поевтинет, за 2.000 долари и сега чини 87.500 долари.

Коментирај