Книги

Топ 10 листа: Најпродаваните книги за 2016 година

28. декември 2016 - 11:49 | И.М.

Amazon, сервисот кој започна како онлајн провница за книги а прерасна во комерцијален сајт за разни производи, ја објави својата годишна листа на најпродавани книги за 2016-та.

Покрај неколку новели што беа популарни во текот на годината, се чини дека најмногу се купувале и книги со совети и рецепти за здрава исхрана. Целосната листа изгледа вака:

1. Lean in 15: 15 Minute Meals and Workouts to Keep you Lean and Healthy, Џое Викс

2. Harry Potter and The Cursed Child, Џ.К Ролинг

3. Lean in 15: 15 Minute Meals With Workouts to Build a Strong, lean body, Џо Викс

4. The Midnight Gang, Дејвид Вилијамс

5. The Girl on the Train, Паола Хокинс

6. The 8-Week Blood Sugar Diet, Мајкл Мосли

7. Me Before You, Џоџо Моес

8. Five On Brexit Island, Бруно Винсент

9. Hello, Is This Planet Earth?, Тим Пик

10. Guinness World Records 2017

 

Коментирај