Фит

Тренинг за златен медал: Вежбај како олимпиец

12. февруари 2018 - 17:44 | А.С.

Во тек се Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг и целата таа спортска атмосфера и натпреварувачки дух го будат шампионот во секој од нас.

И вие можете да вежбате како олимпиец, па ова е совршена прилика да внесете мала промена во вашата неделна рутина на вежбање.

Олимпискиот тренер Ерик Вилсон состави систем од вежби за целото тело инспирирани од зимските спортови, за кои не ви е потребна дополнителна спортска опрема или справи за вежбање, само олимписки дух.

Секоја вежба правете ја без прекини 30 до 45 секунди, а потоа одморете 10-15 секунди. Повторете го циклусот четири пати во временски период од најмногу 20 минути и фокусирајте се на дишењето.

Вежба 1

Вежба 2

Вежба 3

Вежба 4

Коментирај