Фит

Три вежби што мора да ги направите пред кревање тегови

13. ноември 2017 - 19:25 | А.С.

Правилното загревање на телото пред вежбање со тегови е многу важно, не само за да одбегнете повреди, туку и за максимално искористување на вежбањето.

Ако немате време за целосен кардио циклус пред вежбите со тегови, направете ги овие три вежби со кои не само што ќе се загреете, туку и ќе ги активирате и најмалите околни мускули на оние што ги „пумпате“, што се подеднакво важни во формирањето на здраво набилдано тело.

Фитнес експертот Арон де Јонг од Ванкувер советува пред да се „фрлите“ на теговите и машините за вежбање, да го подготвите телото со овие три вежби:

1. Incline Manual IYT Raise

2. Inchworm/Deep Squat/Stand

3. Deadbug

Коментирај