Фудбал

УЕФА поддржа формирање регионална фудбалска лига

20. јули 2016 - 10:31 | Макфакс

Европската фудбалска унија (УЕФА) дала согласност од сезоната 2017/2018 година да стартува регионалната фудбалска лига, во која би се натпреварувале клубовите од просторите на поранешна Југославија.

УЕФА, покрај согласноста за формирање на фудбалската регионална лига ќе обезбеди значајна помош за затворање на финансиската конструкција, а наводно шампионот во оваа лига би изборил директен пласман во Лигата на шампионите.

Регионалната лига би имала 14 или 12 екипи од Хрватска, Србија, Словенија, Македонија, БиХ и Црна Гора.

Коментирај