Македонија

Утре ден на жалост во Охрид

16. декември 2018 - 11:32 | МИА
Охрид, 16 декември (МИА) – Советот на општина Охрид на денешната вонредна седница свикана по повод ненадејната смрт на градоначалникот Јован Стојаноски едногласно донесе одлука утрешниот ден (17 декември) да биде прогласеен за ден на жалост на територијата на општината.

Согласно одлуката, за утре се откажуават сите закажани манифестации од културно забавен карактер.

Комеморативната седница за Стојаноски ќе се одржи утре во 10 часот, во Големата општинска сала,  по што во 14 часот на Градските гробишта во Охрид ќе се одржи погребот.

Градоначалникот на Охрид проф.д-р. Јован Стојаноски почина вчера изутрина, во возило на службата за итна медицинска помош, на пат кон Центарот за кадриоваскуларни болести.

Стојаноски беше професор на Факултетот за туризам и угостителство во Охрид, а градоначалничката функција ја вршеше од 20 октомври минатата година, по победата во првиот круг од Локалните избори.

Стојаноски, роден на 7 август 1970 година во Охрид, беше оженат и татко на две деца.

Коментирај