Мобилни

Видео: Motorola има екран што не се крши

4. ноември 2015 - 11:56 | Д.П.

Кога се појави Motorola Droid Turbo 2/Moto X Force, смартфонот беше промовиран со иновативната ShatterShield технологија за заштита на екранот. иако е вообичаено ваквите интересни називи да се само маркетинг трик за подобра продажба, тестовите за издржливост покажуваат дека заштитата на екранот кај Motorola вистински функционира.

Екранот на овој смартфон се состои од пет различни слоеви и е екстремно отпорен.

Во најновото видео, смартфонот на Motorola го споредуваат со Apple iPhone 6s, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 edge и Samsung Galaxy Note 5. Погледнете како ќе поминат овие модели во однос на моделот на Motorola.

Loading the player...

 

Коментирај