Македонија

Владата го усвои Предлог-законот за Јавно обвинителство, ќе го прати во Собрание

23. јули 2019 - 19:15 | МИА
Скопје, 23 јули 2019 (МИА) – Владата на денешната 146-та седница го усвои новиот текст на Предлог-законот за Јавното обвинителство. Донесена е одлука да биде испратен на усвојување во Собранието со европско знаме и во скратена постапка.

Како што информира владината прес-служба, Министерството за правда предложи, а Владата денеска прифати во собраниска постапка да биде пуштен и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија поради терминолошко усогласување со Предлог-законот за Јавно обвинителство.

Коментирај